Baumedilta löytyi ratkaisu Pälkäneen kunnan jätevedenpumppaamon hajuongelmiin

Siirtoviemärilinjan käyttöönotto ei sujunut Pälkäneellä täysin ongelmitta. Suuresta jätevedenpumppaamosta levisi hajuja lähimaastoon.

Ainahan ne haisevat, mutta me saimme silloin paljon valituksia, muistelee Pälkäneen kunnan tekninen suunnittelujohtaja Harri Vierikka.

Kunnassa ei ehditty vielä edes kunnolla reagoida asiaan, kun Baumedi Oy otti yhteyttä.

Toimitusjohtaja Pekka Aittala tarjosi meille testikäyttöön laitetta, jonka pitäisi ratkaista ongelma. Meiltä tarvittiin vain sähkö laitteeseen.

Ensinnä paikalle tuotu prototyyppi osoittautui toimivaksi, ja sen jälkeen paikalle saatiinkin jo astetta pidemmälle kehitetty versio. Laitteiston toiminta perustuu bipolaariseen ionisaatioon. Baumedi Oy:n laitteistolla ionisoidaan kaivon ilmatila, jolloin kaivon huohotusilman hajut saadaan hallintaan.

Laite toimi niin hyvin, että aktiivinen kehitystyö Baumedin kanssa jäi yhdessä sovittuun, prototyypille asetettuun koeaikaan. Ongelman ratkettua Vierikan ei ole tarvinnut uhrata kyseisen puhdistamon hajuhaitoille ajatustakaan.

Jos meillä vielä olisi käytössä vanha puhdistamo, jossa valvomo on samassa yhteydessä, hankkisin laitteen sinnekin. Suosittelen.

Pälkäneen kunnan tekninen suunnittelujohtaja Harri Vierikka on ollut tyytyväinen Baumedi Oy:n toimittamaan hajunpoistolaitteistoon.